Blog

Wij gaan samenwonen!

Het nieuws is al een tijdje bekend, maar wij gaan eindelijk samen wonen !!

Het heeft even geduurd, en door mijn ziekte heeft alles stilgestaan maar eindelijk zijn we zo ver dat we een huisje kunnen kopen. Ondanks dat ik geen 40 uur kan werken hebben we het goed voor mekaar is gebleken.

In het begin leek het een helse zoektocht te worden, want hoe vind je een huis? Wat wil je eigenlijk en nog belangrijker vind maar eens iets in je prijsklasse! Natuurlijk weet je wat je wil… maar dat is gewoon niet haalbaar als starter en zeker niet in de randstad. Goh wat woonde ik maar wat graag in Limburg o.i.d. maargoed dat is niet zo. Dus dan moet je je eisen een beetje bijstellen. Na onze eerste bezichtiging (zelf zonder eigen makelaar) bleek hoe belachelijk de huizenmarkt tegenwoordig is. Eigenlijk was dit huis direct raak en we zagen onszelf al helemaal zitten. Wij kwamen dit huis op vrijdagmiddag bezichtigen, uiteindelijk bleek de optie om een bod te doen al kansloos. De kopers hadden een onweerstaanbaar bod gekregen en gingen hier direct mee akkoord (versta een bod van 20.000 boven de vraagprijs) belachelijk!

Op naar de tweede bezichtiging, een masionette in Nieuw Vennep, beide nog twijfelachtig. Jeroen vond het maar een raar idee om in een dorp te wonen en ik zag mijn wens om een hond te nemen al langzaam wegvagen. Maaaar toen , wat een geweldig huis ! Deze bezichtiging hebben wij trouwens weer zelf gedaan, dit keer deed de verkoper ook zelf de bezichtiging. Werkelijk alles wat wij mooi vinden laat de beste meneer staan! De pluspunten spaarden zich op en na de bezichtiging begonnen we gelijk te tekenen. Zou alles passen zoals wij dit willen?

Na een goed gesprek over onze twijfels kwamen we er achter dat in een dorp wonen lang niet zo erg is en een hond ? Tja hebben we daar eigenlijk wel tijd voor de komende jaren? Eerlijk gezegd niet … een poes is ook leuk (toch Jeroen:)).

De dag erna brachten we direct een bod uit, dit keer ook hoger dan de vraagprijs … Zo gaat dat tegenwoordig, Zo hoog mogelijk bieden want tja dan maak je in elk geval een kans.

Ondanks ons bod was er toch iemand hoger, maar gelukkig hadden wij betere voorwaarden en werden wïj opgebeld met goed nieuws !

En dan….

Tja en dan, eigenlijk verwacht je een gat in de lucht te springen. Maar eigenlijk is er op zo een moment nog helemaal niks zeker, het enige wat je aan het doen bent is gigantisch veel belletjes plegen en alles regelen. Nu bijna dik een maand later kunnen we met 99% zekerheid blij zijn. Dit hebben we dan ook eindelijk gevierd.

Die ene procent hangt nog aan de overlijdensrisico verzekering , die heb ik natuurlijk van mijn verleden moeten inlichten. Op dit moment zoeken ze alles uit en vragen ze alles op bij de artsen… wat een gedoe. En dan vooral het feit dat je iedereen achter ze broek aan moet zitten en moet benadrukken dat ze eens door moeten werken.

Uiteindelijk komt ook dat wel weer goed en krijgen wij op 17 november de sleutel. Er hoeft enkel geschilderd te worden en alles eigen te maken.

Puntje bij paaltje kunnen we wel zeggen dat we bijna alles zelf geregeld hebben, ik vind dat we echt wel trots op onszelf kunnen zijn. Het moet nog blijken maar zoals het er nu uit ziet hebben wij het dik voormekaar!

Nu lekker shoppen!!

Stay tuned x.

Een gedachte over “Wij gaan samenwonen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *