voeding & fitness

Hoera 20 kilo afgevallen!

Ongeveer anderhalf jaar nadat ik besloot echt af te gaan vallen en mijn levensstijl volledig om te gooien ben ik dan nu 20 kilo afgevallen, dat betekend dat ik mijn streefgewicht behaald heb!
Het eerste jaar is het niet al te snel gegaan, ik had nog erg moeite met een goed ritme vinden en soms was de verleiding gewoon te groot, bijvoorbeeld op verjaardagen. Ik ben in het eerste jaar 10 kilo afgevallen en ook weer 3 kilo aangekomen door de feestdagen etc, wat zeker geen excuus mag zijn maar als je mindset nog te veel ingesteld is op: ach het is feest dan ga je al snel de mist in. Ik ben er zeker voorstander van dat je tijdens het afvallen zeker een keertje mag genieten, maar met mate. En als je echt goed bezig bent dan heb je geen eens meer behoefte aan zo een kcal bom als een big mac, dan waardeer je andere dingen waar je veel meer van geniet en uiteindelijk nog minder slecht zijn ook!

Vanaf januari dit jaar is het roer helemaal om gegaan, ik begon echt een goed sportritme te krijgen waarin er geen plaats was voor excuses en er minimaal 3 x per week werd gesport, dit doe ik nu nog steeds, daarnaast begon ik ook meer aan krachtraining, alleen cardio en kcal verbranden betekend niet automatisch afvallen, je spieren moeten ook aan het werk! hier over later meer.
Ik ging nog meer op mijn voeding letten dan voorheen, wat niet betekende dat ik nog minder ging eten maar dat ik bewuster ging eten, geen kant en klaar maaltijden meer en 1 keer per week pasta of rijst, niet meer, want er zit dan wel nauwelijks vet in, de koolhydraten tikken ook aardig aan.
Bewust op je eten letten is uiteindelijk best moeilijk, en in veel producten waarvan je denkt dat het gezond is blijken dan toch erg veel suikers zouten of koolhydraten in te zitten. goed opletten dus.
Ik maak later een artikel over hoe ik omga met mijn voeding zonder dat dit een straf is.

In het laatste half jaar ben ik dus ruim 12 kilo afgevallen, in deze periode is mijn lichaam ook het meest veranderd, ik heb een smaller gezicht gekregen en ik hoef nu alleen nog maar kleding maat S te kopen, waar ik echt super blij mee ben! In het begin was het heel moeilijk want automatisch zoek je toch bij maat L of M. het leuke is dan weer wel dat je telkens bevestiging krijgt dat dit toch echt te groot is! Ook mijn volledige garderobe werd langzaam aan de kant geschoven alles werd te groot en vooral broeken verloren snel hun vorm, of nouja lieten mij dikker lijken omdat ze uitgerekt waren. Een leuke maar dure bezigheid!

Nu is het de opgave om op dit gewicht te blijven, vooral met de komende feestdagen moet je goed opletten en naar je lichaam luisteren, stop is stop en dan ben je eigenlijk al te ver gegaan.
Verder heeft mijn lichaam/huid heel erg moeite met mijn nieuwe levensstijl, mijn huid rekt heel lastig terug waardoor mijn lichaam nog zijn oude vorm heeft, alleen is dit enkel nog maar huid en geen vet. Dit wakkert ook mijn onzekerheid weer aan en heb ik nog vaak dieptepunten waarin ik mezelf wijsmaak dat het allemaal voor niks was omdat ik zonder kleding nog totaal niet slank ben! Ook hier ga ik een apart artikel over maken & dan zijn tips natuurlijk hartstikke welkom!

hier een voor en na foto:

IMG_20131225_113243DSC_7088

2013 – 2015

 

 

Geef een reactie