Blog

Een tijdje geleden.

Hallo allemaal,

Oeps ik geloof dat het al een hele tijd geleden is dat ik iets heb geplaatst…telkens nam ik mezelf voor om een artikel te schrijven maar dan… vergeten , moe of druk.
Eindelijk heb ik tijd gevonden om weer eens een update te plaatsen, want er is heel wat gebeurd de afgelopen tijd!

 Hoe gaat het nu?

 Het gaat stukken beter als ik mezelf met een jaar terug vergelijk, precies een jaar geleden kwam ik in een werkervaringsproject bij de gemeente Haarlem. Sindsdien heb ik jullie niet meer laten weten wat hierna is gebeurt. Allereerst heb ik 6 maanden lang suuuper veel geleerd bij de gemeente, mijn begeleider heeft me hier super in gesteund. We hebben zelfs nog contact, binnenkort gaan we samen iets drinken, er is daar iets heel kostbaars ontstaan.  Ik heb geleerd weer vertrouwen te krijgen in mijn kunnen en weer meer naar buiten te treden. Ik kreeg heel veel verantwoordelijkheden en heb alle tijd gekregen voor mijn herstel.
Helaas ben ik na deze 6 maanden wel vertrokken, er lagen voor mij geen kansen meer en ik kreeg een baan aangeboden. Ik heb toen gekozen voor centjes verdienen, dat uwv was ik wel klaar mee!

 Uiteindelijk is dit niet helemaal de keuze van m’n leven geweest denk ik, zo meegaand en zorgzaam als ze bij de gemeente waren zo misbruik werd er gemaakt van mijn situatie bij deze baan.
Ik zat hier totaal niet op mijn plek en uiteindelijk werden er alsnog allerlei regelingen met het UWV getroffen om het voor hun voordeliger te maken, voor mij des te minder dus…Balen!
Maarja dit leek de enige plek waar ik mocht werken zonder opleiding in de richting die mij interesseerde. Uiteindelijk besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en gewoon te gaan solliciteren. Wonderbaarlijk genoeg ben ik een aantal keer op gesprekken geweest en met mijn praatjes heb ik iedereen weten te overtuigen van mijn kunnen, ook al zegt mijn cv niks.
Toch was het van mijn kant toch steeds niet helemaal wat ik zocht, tot ik na een hele poos ineens iets te horen kreeg van mijn sollicitatie bij JP Haarlem delivery . Uit al de 30 sollicitaties waar ik misschien wel op had gereageerd was dit toch wel de functie waarvan ik echt dacht: no way die gaan mij noooooit aannemen!
Maar na twee gesprekken en een meeloop dag kon ik de week daarop direct beginnen, en inmiddels bijna 3 maanden verder zit ik nog steeds met heel veel plezier op dit plekje.

 Wat doe ik nu?

 Momenteel werk ik dus 28 uur per week bij JP Haarlem en daarnaast sport ik 4 x in de week. Normaal makkelijk te doen en dus ook alle tijd om lekker artikelen te schrijven, maar deze maand is dat even anders… Het is razend druk op werk en ik ben blij met elke minuut dat ik mijn rust kan pakken, verder is het natuurlijk druk met de normale feestdagen en onze eigen verjaardagen etc.
Ik begin dit heel erg aan mijn lichaam te merken inmiddels, de hoofdpijn speelt sneller op en ik ben heel erg moe. Gelukkig is het even een periode die ik moet doorstaan, hierna is alles gelukkig weer rustig, een goede proef? Ik denk vaak aan het einde van de dag: wauw dat ik dit heb overleeft! Ik sta soms nog steeds versteld van mn eigen kunnen.

Maar uiteindelijk heb ik het toch maar weer mooi gedaan en heb ik alweer heel veel geleerd over mezelf. Ik kan veel meer dan ik zelf denk! Eindelijk komt het vertrouwen weer terug dat ik weer wat kan na al die ellende.

Geef een reactie