Sinustrombose·voeding & fitness

De dam tot damloop 2016

Zoals jullie weten hebben Jeroen en ik vorig weekend meegelopen met de dam tot damloop, niet zomaar , maar voor een goed doel! Wij hebben 16,1 km gerend om geld in te zamelen voor het WKOF ( wereld kanker onderzoek fonds). Jullie hebben ons gesteund en hierdoor hebben wij een bedrag van 300 euro bij elkaar weten te rennen voor het wkof! Super bedankt voor jullie steun.

Mijn deelname

In eerste instantie schreven wij ons in voor het goede doel, geld inzamelen terwijl je doet wat je graag doet ( fit bezig zijn ) is een unieke combinatie. Ons doel was zo veel mogelijk geld inzamelen om het onderzoek naar kanker te verbeteren en zo kanker de wereld uit te helpen. Iedereen heeft wel een dierbare in zijn omgeving verloren aan kanker, deze verschrikkelijke ziekte moet voorkomen kunnen worden!  Zo heb ik mijn opa verloren aan (acute) leukemie, dit was mijn grootste motivatie om die finish te halen. Reden nummer twee ging toch ook wel een beetje om mijzelf, met deze loop kon ik aan mezelf bewijzen dat ik mezelf weer ben en kan doen wat ik wil, dat die trombose mij er niet onder heeft gekregen en dat mijn lichaam sterker terug gekomen is.  F*ck Trombose!

De dag van de dam tot damloop

Na weken trainen, bloed, heel veel zweet en tranen van pijn was het moment daar..in de trein met honderden sportieve mensen, het begon nu toch wel te kriebelen. De week voorafgaand aan de loop ging het plots mis met mijn voet, ik liep een blessure op en de pijn in mijn voet was zo erg dat ik moest overwegen het hele event af te blazen voor mezelf. (ik moest zelfs tijdens het oefenen maandag opgehaald worden -_-). Weer leek het erop dat mijn lichaam zou winnen en mij weer in de weg ging zitten, mede hierom besloot ik er gewoon voor te gaan! Dan maar halverwege bij het rode kruis, ik ga die loop in ieder geval starten! En zo stonden wij bij de start, kriebels in mijn buik, bewapend met de ketting van opa een stevig ontbijt. Zoveel scenario’s gingen door mijn hoofd, wat als mijn voet weer pijn gaat doen? Wat als ik flauw val? (want tja die trombose heb ik pas bij de finish overwonnen).  Met Jeroen sprak ik een bepaald teken af voor doorrennen, als het niet meer ging moest hij maar verder en ik zou mezelf wel redden.

5 km.

Na het startschot ,de ij-tunnel en de eerste gezellige wijk die wij binnen kwamen zaten we op 5 km. YES in de pocket! Mijn voet hield zich godzijdank nog even stil en mijn doel werd verzet naar de 8 (stiekem 10) km.

10 km.

Wauw al over de helft en mijn voet doet het nog steeds! Op een zeurende pijn na was het prima uit te houden en het tempo zat er goed in! Zo ook de sfeer, de mensen langs de weg trokken je er echt doorheen. Met drinken/eten/water en muziek werd iedereen aangemoedigd en gesteund.

13 km.

Dit was het moment dat ik Jeroen het teken gaf, rennen en niet zeuren ik red me wel, dit in 1 handgebaar haha 🙂 Mijn voet begon te zeuren en ik merkte dat mijn tempo naar beneden ging, even leek het erop dat ik toch echt moest afhaken, maar na een flinke slok water bij de drinkpost kwam toch dat doorzettingsvermogen omhoog borrelen. Zonder te piekeren zette ik hem op het lopen en begon gewoon maar te rennen, zette mijn pijngrens uit en mijn enige doel was die finish halen!

16 km.

YES ik heb het gewoon gehaald!! Ik kon wel huilen zo blij was ik…Ik had me voorafgaand eigenlijk al neergelegd bij het feit dat ik het niet zou gaan halen en toch.. daar sta ik dan! Haastig belde ik Jeroen op, die stond praktisch nog uit te hijgen zo kort op hem was ik binnen gekomen. 1 uur en 37 minuten was mijn exacte tijd, een super tijd als zeg ik het zelf! Bij deze heb ik echt een hele dikke middelvinger opgestoken naar kanker en naar die sinustrombose! Mijn lichaam heeft officieel gewonnen. Dit is voor mij het teken geweest dat ik sterker ben dan ooit en dat ik eindelijk de trombose heb overwonnen!

Als ik terug denk aan de hele weg vraag ik mij nog steeds af hoe ik het in hemelsnaam heb kunnen halen, sommige stukken ben ik ook kwijt, alsof ik in een soort waas zat, gewoon rennen rennen rennen. Maarja ik had stiekem ook wel een beetje hulp van boven 😉 Thx opa x.

F*CKTROMBOSE    F*CKCANCER

 

Op naar mudmasters 2017!!!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Een gedachte over “De dam tot damloop 2016

  1. Super Deef..
    Ik had geen idee dat je onder andere voor opa deed. Ik ben ontroerd. Echt waar! Je bent een topper!
    Opa zal ongetwijfeld ongelooflijk trots zijn (geweest)..
    Xxxx

Geef een reactie