voeding & fitness

Nothing beats a fit body!

Zoals jullie weten ben ik de afgelopen tijd flink aan het sporten geslagen, misschien nog wel meer dan dat ik deed toen ik gericht aan het afvallen was. Ik hoor ook vaak van de mensen om me heen: pas je op? Sla je niet door met dat sporten?  Word je niet te licht?

Nu ik mijn streefgewicht heb behaald is het natuurlijk niet één groot vreetfestijn, nu begint het echte werk pas, op streefgewicht blijven! Qua voedingspatroon ben ik wel een stuk minder streng voor mezelf geworden, ook omdat ik nu 3 dagen werk en niet meer hele dagen stil zit moet ik nou eenmaal  meer voedingsstoffen binnenkrijgen dan voorheen. Zoals ik dus al zei, ik ben een heel stuk minder streng voor mezelf geworden, maar ik vind het wel belangrijk om duidelijkheid te hebben wat ik wel en niet kan nemen. Ik heb m’n eigen methode gevonden waar ik me fijn bij voel, bijvoorbeeld het halveren werk bij mij erg goed, zo kan ik toch genieten van iets lekkers en voel ik me toch niet schuldig! Ook ben ik me gewoon heel bewust van wat ik eet op een dag, als ik iets extras aangeboden krijg denk ik goed na of ik er echt trek in heb.(eigenlijk net als bij bewust winkelen: heb ik het echt nodig??) En eet ik dan iets ongezonds, dan doe ik de rest van de dag wat rustiger aan.

Sommige mensen zullen het obsessief’ noemen, ik noem het gewoon een duidelijke richtlijn stellen voor mezelf.. als je nou eenmaal van jezelf weet dat als je de draad loslaat, hij heel lastig weer te herpakken is en als je min of meer aanleg om weer aan te komen hebt, dan moet je gewoon oppassen.  En ik voel me daar fijn bij, dus wie zijn anderen om daarover te oordelen? Eet jij nog maar lekker een big mac als jij je daar fijn bij voelt! 🙂

Nothing beats a fit body

Deze ‘quote’ stond een tijdje geleden op een gift van the body&fit shop die Jeroen bij zijn bestelling kreeg. (gewoon eiwit poeder) Op een een of andere manier vind ik dit echt een pakkende zin waar je je aan vast kan houden.
Ik ben door deze zin anders gaan denken over sporten, het gaat niet alleen om afvallen, maar om gezond zijn! Ik heb mijn trainingsschema omgegooid en ben het helemaal anders gaan doen.
Vroeger dacht ik altijd: als ik maar zo dun als ‘haar’ ben dan ben ik tevreden, maar die persoon kan dan wel heel dun zijn…maar wat dan? Ze kan waarschijnlijk nog geen rondje rennen of nog geen baksteen optillen.
Is dat dan de definitie van gezond? ..in de modewereld misschien.

Eigenlijk zegt deze quote: Het is veel belangrijker dat je fit bent en dat je je goed voelt, dan hoe je eruit ziet!
Nu ik mijn streefgewicht behaald heb ben ik me gaan richten op krachttraining, minstens 3 dagen in de week sport ik en elke keer train ik dan een andere spiergroep in combinatie met cardio&buikspier oefeningen, die doe ik elke keer.  Op deze manier val ik dus geen meerdere kilo’s per maand meer af , maar ik behoud m’n gewicht op deze manier. Daarnaast heb ik zoals in mijn eerdere post aangegeven veel slap vel, alles is een beetje uit vorm, doormiddel van krachtoefeningen probeer ik dit te corrigeren.

Binnenkort: Mijn trainingsschema.

Geef een reactie