Blog·Sinustrombose

Een nieuwe MRI scan

Een tijdje geleden vertelde ik al dat ik opnieuw onderzocht word door dokter Coutinho in het AMC, hij heeft zich gespecialiseerd in de sinustrombose en is dus de enige in Nederland die er echt verstand van lijkt te hebben.

Dokter Coutinho leek het verstandig om een nieuwe MRI scan te laten maken in het AMC, dit om verschillende redenen.
Het ziekenhuis hier in Haarlem heeft tot twee keer toe mijn gegevens niet opgestuurd, ook de scans van mijn hersenen toen de tijd niet, Ook hebben ze niet genoeg onderzoek gedaan naar de laatste scan die gemaakt is, is de trombose wel weg? en is er schade aan de hersenen?
Om dingen uit te sluiten, of misschien wel een verklaring voor mijn restverschijnselen te vinden moest ik in het AMC zelf een MRI scan laten maken.
Gisteren (zondag 17 jan.) was het dan zover, om de wachttijden te verkorten in het AMC plannen ze nu ook in het weekend MRI scans in, in principe wel een handige oplossing, toch wel even slikken als je op zondag om 08:00 in de ochtend aanwezig moet zijn… we moesten vanuit Amersfoort komen dus om 07:00 zaten we al in de auto, wat een tijden.
De hele weg heb ik met zwetende handjes gezeten, je zou zeggen dat je na 4 MRI scans de vijfde ook nog wel kan hebben en dat je eraan gaat wennen, niks is minder waar…telkens weer is het een eng idee om in zo een buis te moeten.
Nu was ik nog meer gespannen omdat het in een ander ziekenhuis ging gebeuren, misschien ging dit wel helemaal anders? Ik moest telkens aan die andere keren denken, hoe hard het lawaai was en hoe benauwd het daar is, niet alleen die buis maakt het benauwd, maar vooral het “kooitje”noem ik het maar wat over je hoofd word geschoven is niet fijn.

dsc01131nieuw

Helemaal voorbereid kwamen we dan aan bij het AMC, je moet echt overal aan denken als je zo een MRI scan krijgt.
Piercings uit, oorbellen uit, sieraden af, makkelijke kleding aan, BH uit, zelfs op je haarelastiekje moet je letten, en voor mij nieuw geen mascara op! Na 4 voorafgaande MRI scans heb ik daar nog nooit van gehoord, maar het schijnt dat mascara ook ijzerdeeltjes kan bevatten. Ach scheelde me ook weer tijd op de vroege ochtend!
Ik mocht direct doorlopen en in een hokje mocht ik mijn spullen achterlaten, ik mocht gaan liggen en ik werd helemaal geïnstalleerd met kussens onder mijn benen en mijn haar in een netje. Ik kreeg oordopjes in en daaroverheen nog een koptelefoon, hiermee moest ik gaan liggen en met schuimblokken legde ze mijn hoof vast, het kooitje werd over mijn hoofd geschoven, ik kreeg een alarm knopje en ik was er klaar voor! Althans de artsen, ik kon wel wegrennen..
Gelukkig kreeg ik weer radio op en ze hielden goed contact met me door de koptelefoon, in mijn hoofd begon ik de muziek mee te zingen en probeerde ik zo rustig mogelijk te blijven, en vooral..ogen dichthouden!!
Het enige waar ik nog bang voor was was een hoestaanval, sinds donderdag loop ik al te snotteren en te hoesten, tja en hoe los je dat op als je stil moet liggen met je hoofd?
En ja hoor…daar was het, ik kreeg steken in mijn keel en moest echt heel erg hoesten.. ik heb het opgelost met heel veel slikken en hele kleine kuchjes. volgens mij hebben ze niks doorgehad.

Na ongeveer 40 minuten was ik klaar en mocht ik weer gaan! Hopelijk was dit echt de laatste keer.

3 februari hoor ik de uitslag.

2 gedachten over “Een nieuwe MRI scan

 1. Hoi devi,
  Ik heb tijdens mijn zwangerschap een sinustrombose opgelopen en nu zit ik aan de amiyriptiline medicatie tegen de erge hoofdpijn. Je verhaal klinkt me erg bekend in de oren. Ik loop op het moment in het kennemergasthuis voor behandeling maar t lijkt op het moment alleen maar erger te worden, er word bij mij vrijdag 29 januari een nieuwe MRI gemaakt waarvan de uitslag 2 februari is. Ik ben erg benieuwd naar jou uitslag en hoe het AMC bevalt. Ik heb lopen googlen en kwam ook de arts tegen waar jij nu bij loopt dit zoeken kwam na onzekerheid over de neuroloog van het kennemergasthuis.. hij verhoogt de dosering maar en heeft een prednison injectie geprobeerd maar er gebeurt weinig elke keer met de melding je zal er maar mee moeten leven 🙁 makkelijker gezegd voor een ander natuurlijk. Mocht er een betere plan van aanpak voor je zijn hou ik me aanbevolen voor evt. Tips! Wellicht dat ik als er bij mij weinig verandering van aanpak na de komende scan komt ik me ook laat doorverwijzen al is het maar voor een second opinion 🙂
  Groetjes albertine

  1. Hoi Albertine,

   Wat toevallig dat je ook bij het kennermergasthuis onder controle staat.
   Ik heb momenteel nog geen uitslag van de MRI scan, die komt 3 februari, dan plaats ik dat ook op mn site.
   Ik ben erg te spreken over het AMC< of in iedergeval dokter Coutinho, hij is heel aardig en begripvol. Ik heb bij hem niet het gevoel wat ik bij alle andere dokters in het kennemer wel had: dat ze maar wat aanrommelen. Je moet je zeker niet als proefkonijn laten behandelen hoor..wilde ze bij mij ook doen (ruggenmerk punctie) en later hoorde ik van de arts in het AMC dat dat helemaal niet nodig is (gelukkig dat ik toen zo eigenwijs ben geweest om het niet te doen) en toen kreeg ik vochtafvoerende pilletjes van hem. Als je onzeker bent over je arts dan zou ik me lekker door laten verwijzen, doen ze als het goed is niet moeilijk over en dan voel je je misschien wel wat vertrouwder...bij iemand die er wel wat vanaf weet. Belachelijk eigenlijk he?! Ik hoop dat het snel beter met je gaat! Altijd vervelend als de enige die iets kunnen doen, helemaal niks doen 🙁 Sterkte! Groetjes Devi

Geef een reactie