voeding & fitness

25 kg lichter de zomer vieren!

Daar is hij weer, de zomer! Een periode vol zon zee strand hapjes drankjes en feestjes eigenlijk de leukste tijd van het jaar toch? Vroeger had ik ‘nee’ gezegd op deze vraag. De laatste weken besef ik maar al te goed hoezeer ik van binnen en van buiten veranderd ben, een jaar geleden was ik al erg goed bezig met afvallen en was ik al 15 kg kwijt. Toch voelde ik me nog heel erg onzeker en…dik.  Op vakantie droeg ik nog steeds een badpak en verschool mij achter hemdjes als ik een bikini aan had of dook snel onder water zodat je niks kon zien.  Ik voelde me onzeker in strakke kleding aan en als ik zat, zat ik met mijn handen voor mijn “buik”. Ik had een hekel aan de zomer!

Als de zomer eenmaal begint wissel ik, zoals de meeste denk ik, mijn kleding kast om naar luchtige kleding en de truien gaan naar de onderste plank. Toen ik dit deed schrok ik… Ik denk dat er hooguit 8 kledingstukken overbleven die ik eventueel nog aan zou kunnen deze zomer, de rest? Veeel te groot! Het afgelopen half jaar heb ik denk de grootste veranderingen ondergaan van de hele periode van afvallen, niet eens qua kilo’s maar qua omvang.

Wat is er veranderd?

Momenteel ben ik 25 kg lichter dan anderhalf jaar geleden toen het roer om ging, ik ben van maat XL naar maat S gegaan en zelfs mijn schoenmaat is een maatje kleiner geworden (ja het kon nog kleiner..haha). De voornaamste verandering die ik heb ondergaan is het wegwerken van mijn overtollige vel, binnenkort schrijf ik hier nog een artikeltje over, hoe ik dit met behulp van mijn wondermiddeltje gedaan heb!  De nadruk licht sinds begin dit jaar voornamelijk op krachttraining en weer in ‘vorm’ komen, want waar zijn mijn billen?!?  Dit betekend dat ik ongeveer 15-20 minuutjes aan cardio doe (hardlopen of crosstrainen) 40 minuten een gerichte spiergroep train en tot slot nog 15 minuten buikspieroefeningen doe.  Dit minimaal 3x per week! Het gaat nu niet meer om de kcal verbranden, maar in shape komen en dat is hard werken! Misschien nog wel harder dan het afvallen zelf geweest is.
Qua eten ben ik ook heel erg veranderd, om af te vallen at ik vaak een maaltijdsalade en crackers tussen de middag, maar als je veel krachttraining doet krijg je hiermee natuurlijk niet genoeg voedingsstoffen binnen.  Mijn eetpatroon is dus ook weer flink omgegooid.

Mijn doel

Ik weet dat heel veel mensen vinden dat ik me aan stel en dat ik gewoon moet stoppen met sporten en met een bak ijs op de bank moet gaan zitten, maar dat is het allerlaatste wat ik zal gaan doen. Ik krijg soms commentaar en opmerkingen van mensen die mij alleen maar in kleding zien en denken dat ik een perfect lichaam heb. Niks is minder waar.  Het vel zit er nog steeds en ik schaam me daar nog steeds heel erg voor en het maakt me erg onzeker. Zo onzeker dat ik nog steeds niet zelfverzekerd in een bikini rond kan lopen en ik elke avond ongelukkig voor de spiegel sta.  Soms heb ik de neiging om bij mensen die commentaar leveren mijn kleding uit te doen en ze te confronteren met de waarheid achter die mooie kleding.  Bij mijn volgende artikel waar ik mijn wondermiddeltje tegen slap vel review plaatst ik ook voortgangsfoto’s van mijn buik, dit is een hele grote stap voor mij omdat ik me er erg voor schaam. Ik hoop dat mensen dan inzien dat ik niet doorsla en dat ik heus niet te dun word maar dat ik gewoon goed in me lichaam wil zitten!

Mijn ultieme doel is dus voor de zomervakantie zelfverzekerd in een bikini durven lopen! Misschien zelfs een foto in bikini, gewoon omdat het kan. Blij zijn met mijn eigen lichaam en niks meer hoeven te verstoppen. Ohja nog een klein ‘doel’, voor ik het vliegtuig in stap ga ik eens een lekkere hamburger van MCdonalds wegwerken. Dit heb ik namelijk meer dan een jaar niet gegeten! Een hele prestatie 🙂

Mijn broek twee jaar geleden & mijn laatst gekochte broek

 

 

Een gedachte over “25 kg lichter de zomer vieren!

  1. Hoi, heb net je verhaal in de Linda meiden gelezen. Ik lees je blog al een paar maanden nu omdat je verhaal zo herkenbaar is. Mooi dat er aandacht aan wordt besteed door de Linda meiden. Onze dochter van 13 heeft ook een sinustrombose gehad met als gevolg nog een hersenbloeding en herseninfarct.
    We waren in curacao op vakantie en 4 dagen lang is gezegd dat ze migraine had. Bijna 4 weken daar in ziekenhuis gelegen en nog 2 weken omdat ze niet mocht vliegen. Vond het fijn om je blog te lezen omdat het nu beter met je gaat. Is nu 6 maanden geleden en gaat nu ook goed met onze dochter, maar ze is er nog niet. Hoop dat je nog steeds verbetering ziet en wens je veel geluk en gezondheid toe. Groeten Jacqueline

Geef een reactie