Blog·Sinustrombose

Update: Hoe gaat het nu?

Devi 16-04-16 (43)B

Om de zoveel tijd wil ik een update geven over mijn situatie. Alhoewel er niet veel meer veranderd aan mijn gezondheid zijn er wel persoonlijke ontwikkelingen die eventueel wel invloed hebben op mijn gezondheid .

 

Hoe gaat het nu met de hoofdpijnen?

Ik kan jullie niet echt vertellen of hier vorderingen in zijn, ik heb nog steeds hoofdpijn in bepaalde situaties en dat zal helaas niet veel beter worden. Ik zal moeten leven met de beperkingen die ik heb overgehouden na de trombose, wel heb ik trucjes gevonden om van te voren al aan te voelen wanneer het fout gaat of om te zorgen dat het niet fout zal gaan. Bij bepaalde dingen zal ik mij gewoon neer moeten leggen, daar kan ik me niet op voor bereiden en kan ik ook geen trucjes voor verzinnen. Bijvoorbeeld; Een dagje Amsterdam draait eigenlijk altijd uit op hoofdpijn. Ik kan dit niet voorkomen en leg me hier dan ook bij neer… dat is gewoon het risico. Voor mijn omgeving is dat nog wel eens lastig omdat ik dan wel eens kribbig kan reageren op normale vragen of als iemand iets verteld, komt dit gewoon niet aan. Zodra ik in Amsterdam ben komen al die geluiden zo erg op mij af dat ik al die prikkels bij elkaar niet meer kan verwerken, dan word het een zooitje in mijn hoofd en ben ik eigenlijk alleen maar bezig met mezelf rustig houden. Dit houd mij natuurlijk niet tegen om te gaan shoppen in Amsterdam! Ik heb besloten dat de restverschijnselen  geen belemmering meer mogen zijn om leuke dingen te doen.  Ik doe gewoon waar ik zin in heb, en krijg ik daar hoofdpijn van? Dan moet ik dat maar ondervinden.

Op werk gaat het gelukkig gewoon goed! Ik heb nauwelijks hoofdpijn en word ook minder snel moe. In het begin was ik bang dat mijn sporten er onder zou leiden, maar uiteindelijk  blijkt dat ik gewoon kan sporten na een dag lang werken! Een uurtje voor ik ga sporten moet ik gewoon mijn rust pakken en even helemaal niks doen, dan ben ik weer opgeladen voor een goede workout.

Als ik ’s avonds slecht slaap of plost wakker word, weet ik bijna zeker dat ik die dag erg voorzichtig moet zijn. Ik voel de hoofdpijn al drukken als ik wakker word en dat kan elk moment erger worden. Dit is iets waar ik bijna geen invloed op kan hebben en waar ik ook geen oplossing voor kan verzinnen. Als ik zeker weet dat ik de volgende dag fit moet zijn dan neem ik een slaappilletje in(op plantenbasis!!!!) Dan slaap ik de nacht door en ben ik uitgerust als ik wakker word.

Kortom het gaat allemaal best, ik moet gewoon rekening houden met mezelf en streng zijn. Ik zie de hoofdpijn nu als een soort “vijand” en die laat ik mijn leven toch niet verpesten? Ik laat me niet tegenhouden!

Werk & restverschijnselen.

Een tijdje geleden kondigde ik aan dat ik op de administratie van de gemeente Haarlem een werkervaringstraject ging volgen. Deze is onlangs verlengt en ik heb het er super naar mijn zin! Ik leer veel en kan nu beter aanvoelen wanneer iets te veel word of wanneer ik iets wel aan kan waarvan ik dacht van niet.
Inmiddels ben ik nu ook werkzaam bij een notariskantoor, waar ik dossiers digitaliseer. Het is een flinke klus, maar ik merk dat ik het goed aan kan. Alles bij elkaar werk ik nu ongeveer 23 uur per week. Dat is nog meer dan mijn doel van 20 uur! En zo streberig als ik ben wil ik nu voor de 25 uur gaan.

Nu ik mijn doel bereikt heb en er achter ben gekomen dat als ik in een rustige omgeving werk en kan doen waar ik goed in ben ik prima functioneer, ben ik rustig aan aan het solliciteren op een echte baan. Het word nu tijd om weer een nieuwe voortgang te maken en op eigen benen te staan.  Werk als receptioniste/telefoniste/gastvrouw of administratief medewerker lijkt me echt super leuk! Het enige struikelblok is nu: opleiding… Ik heb geen opleiding in deze richting omdat ik in deze periode ziek ben geworden. Gelukkig heb ik door het werkervaringstraject bij de gemeente en notariskantoor veel ervaring opgedaan en zou ik in zo een functie gewoon goed kunnen functioneren zonder opleiding. Natuurlijk wil ik naast een baan ook een thuisopleiding gaan volgen -> (financieel) administratief medewerker.

Ik hoop dit alles binnen nu en 4 maanden te realiseren en weer verder te kunnen bouwen aan mijn toekomst.
Als er iets veranderd aan de situatie zal ik jullie zeker op de hoogte houden!

 

 

 

2 gedachten over “Update: Hoe gaat het nu?

 1. Hoi Devi. Wat goed om te horen dat je weer aan het werk bent! Het blijft balen dat je toch last houdt van de restverschijnselen, ik zou je graag een volledig herstel gunnen. Maar super dat je je leven er niet door laat beheersen en er gewoon vol voor gaat.
  Zelf heb ik ook nog steeds last en ben ik nog steeds niet aan het werk (sinds 15 februari). Wel heb ik de laatste tijd de indruk dat het iets beter gaat dus ik wil graag weer proberen om vast vanuit huis weer wat te werken. Gisteren heb ik me een nieuwe bril laten aanmeten, mijn ogen zijn voor mijn gevoel namelijk achteruit gegaan. Ik had wel een leesbrilletje maar kon prima op het beeldscherm van de computer kijken, en nu lukt dat dus niet meer. Maar goed, de nieuwe bril is in de maak dus ik hoop snel weer wat te gaan doen. Jouw verhaal over wanneer je voelt dat het foute boel is (’s nachts / ochtend wakker worden met hoofdpijn) herken ik heel erg. Ik heb ook nog elke dag hoofdpijn maar er zit wel verschil in de hevigheid. En ik ben blij als het dragelijk is en ik het zonder de paracetamol red! Succes met je studie en leuk dat je ons op de hoogte houdt. Hartelijke groeten van Ingrid

  1. Hoi Ingrid,

   Bedankt voor de super leuke reactie!
   Het blijft lastig om niks te kunnen doen door de restverschijnselen, maar wel al fijn dat je verschil voelt en misschien al wat kan gaan doen van uit huis!
   Ik hoop dat er een stijgende lijn blijft en dat ook jij weer snel aan de slag kunt zonder belemmeringen.

   Groetjes Devi

Geef een reactie