Sinustrombose

Mijn dagindeling

Follow my blog with Bloglovin

Via deze weg wil ik graag delen wat ik zoal doe op een dag, in eerste instantie lijkt dit niet zo een heel bijzonder onderwerp, maar juist omdat ik beperkt ben in heel veel dingen vind ik het belangrijk dat mensen weten hoe een dag er voor mij uit ziet.

Doordeweeks:

De doordeweekse dagen zijn lang en saai, ik werk niet en kan ook geen opleiding volgen. Momenteel werk ik 1 dagdeel in de week bij een verzorgingshuis als activiteiten begeleidster.
Vanwege de trombose kan ik geen hele dagen werken en is het aanbod in werk erg beperkt, ik kan geen zwaar werk verrichten en de omgeving moet niet teveel prikkels bevatten, daarnaast heb ik natuurlijk geen vakgerichte opleiding kunnen volgen. Ook door de trombose.
Binnenkort zal ik stage gaan lopen op de administratie van de gemeente Haarlem, hier mag ik werkervaring opdoen en kijken of ik het aan kan, daarna kan ik hopelijk snel een opleiding volgen en een baan vinden.

Momenteel zit ik dus het meest van de tijd thuis, om maandag en vrijdag sport ik overdag, daarna moet ik rust houden om bij te komen, anders krijg ik hoofdpijn, of vaak heb ik zelfs bij thuiskomst al hoofdpijn.
Op woensdag werk ik dus in het verzorgingshuis van 1 tot half 5, het is heel fijn om daar bezig te zijn en ik grijp dan ook elke extra dag aan dat ik daar kan werken.
Dan blijven er dus 2 dagen over, op deze dagen verzin ik zoveel mogelijk dingen om te doen, ik schrijf artikelen voor de blog en werk mijn pagina’s bij. Voorderest ga ik vaak met mijn moeder weg boodschappen doen of ik ga zelf op pad. Inmiddels heb ik alle series al bekeken en ik kijk elke aflevering terug die ik niet gekeken heb van de dagen ervoor, het is erg frustrerend dat ik thuis zit en niks kan doen, het is niet dat ik niet wil maar ik kan gewoon niet..het liefst zou ik elke dag werken en gewoon een routine krijgen zonder dat ik elke minuut van de dag voorbij zie komen.
Ik heb dan ook het idee dat het soms niet begrepen word, alsof ik te beroerd ben om iets te doen of dat het onbegrijpelijk is dat je niks te doen hebt. Tja wat moet ik doen dan zo een hele dag? daarnaast kan ik wel mijn hele dag volplannen met dingen maar daar krijg ik 9/10 keer hoofdpijn van en word het me teveel, terwijl ik juist op de dinsdag en de donderdag mijn krachten wil sparen tot de avond, anders heb ik hoofdpijn als Jeroen thuis komt..Dat is zeker geen pretje!

Weekenden

Hier kijk ik altijd heel erg naar uit, lekker dingen doen en onder de mensen zijn, alhoewel dit heel erg vermoeiend werkt voor mij vind ik het wel fijn om gezellig weg te zijn naar een stad of activiteit.
In het weekend sporten werkt voor mij dus ook niet zo goed, vaak bepaald dit de rest van mijn dag en dat betekend: niet zoveel meer kunnen doen.
In het weekend heb ik dan ook het meeste hoofdpijn, eigenlijk elke dag tegen de avond heb ik even een inzakkertje, dan merk ik dat ik teveel heb gedaan of dat de omgeving te druk was. Vaak als ik dan een pijnstiller neem gaat het wel weer, soms werkt het niet en dan moet ik echt even gaan liggen. Ik loop op deze dagen ook het meeste tegen mijn beperkingen op, geen prikkels kunnen verdragen en de vermoeidheid speelt op. Na het weekend ben ik dan ook echt op en op maandag houdt ik dan rust. Ik moet dan gewoon even bijkomen, terwijl het voor ieder ander mens gewoon de normaalste zaak van de wereld is om weer aan het werk te gaan. En daar speelt de frustratie weer op!

 

 

 

Geef een reactie