Blog

Mijn lichaam na het afvallen.

In veel opzichten is afvallen een positief ding, maar niet alles aan afvallen is geweldig. Dan heb ik het natuurlijk niet over de spierpijn van het sporten of soms niet mogen eten wat je lekker zou vinden, dat hoort er nou eenmaal bij, maar dan heb ik het over wat er veranderd aan je lichaam en wat er met jezelf gebeurt tijdens en na het afvallen.
Lang niet iedereen die afvalt zal met deze problemen te maken hebben, maar ik denk een hoop mensen wel, het is denk ik een kwestie van geluk hebben, of niet.
Ik heb dit geluk in ieder geval helaas niet gehad en ben na 20 kg afvallen nog steeds niet gelukkig met mijn lichaam, ik zal uitleggen waarom.

Zelfvertrouwen.

Het begint natuurlijk allemaal met onzekerheid, iedereen is onzeker en vooral vrouwen, tegenwoordig moet iedereen aan het strandaard voldoen, die niet eens bestaat? want serieus een wespentaille met een kont als Kim K en dan ook nog de perfecte borsten, nee lieve mensen dat valt niet te trainen in de sportschool.
Een tijd lang voldeed ik verre van het ideaal plaatje, maar een slanke buik dat moest toch wel haalbaar zijn?
Als je heel erg onzeker bent is het net alsof er een stemmetje in je hoofd zit dat je telkens weer onzeker maakt over alles wat je ziet, alsof je nog steeds je oude lichaam ziet in de spiegel.
Nadat ik -10 was afgevallen kon ik eindelijk kledingmaat M aan, mijn lichaam was dus duidelijk veranderd en ik was slanker geworden. Toch telkens als ik voor de spiegel stond twijfelde ik aan mezelf of het wel zichtbaar was en soms verschuilde ik mezelf alsnog in te grote truien maat L omdat ik zo onzeker bleef. Nu nog steeds heb ik van die dagen.
Conclussie: het is dus heel erg lastig om te wennen aan je nieuwe lichaam, je moet opnieuw zelfvertrouwen opbouwen.

Illustration of a Thin Female Standing in Front of a Mirror and

 

Striae

Een bekend probleem bij zwangere vrouwen is striae, de huid rekt op en dat veroorzaakt striemen, lelijke striemen.
Maar ook als je dik bent geweest is de huid opgerekt, en dus heb je grote kans dat als je afvalt er striae zichtbaar word, Bij mij is dit het geval, overal heb ik blauw/grijze strepen die in bepaald daglicht of tl licht zichtbaar worden. In pashokjes, en dus winkellicht worden de striemen het meest zichtbaar, passen van kleding is dan dus niet altijd even leuk..je trekt je shirt uit en tadaa daar zitten ze.. lelijke strepen op je lichaam, een soort littekens van het dik zijn. Ik gebruik 2x daags zwangerschapscreme om de strepen te verminderen, zo ongemakkelijk bij de etos: wilt u babyzegels? nee muts..ben niet zwanger, gewoon dik geweest. ach kan zei ook niet weten..
Op de foto’s is het goed te zien wat ik bedoel, dit zijn persoonlijke foto’s van mijn buik, armen en benen

 

Elastische huid, of niet

Heb je een elastische huid? je bent gezegend, als je veel afvalt dan is het natuurlijk ook geweldig als je huid mooi meerekt en er uiteindelijk niks meer van te zien is dat je ooit dikker bent geweest.
Nadat ik 10 kilo was afgevallen begon ik te twijfelen of er wel wat gebeurde, heel leuk dat de weegschaal het juiste gewicht aangeeft maar waarom zie ik er dan zonder kleding niet zo uit? Nu nog steeds nadat ik 20 kilo af ben gevallen zie je nog steeds vel hangen, wat lijkt op een vetrolletje, dat maakt je natuurlijk suuper onzeker! Ik ben ermee naar de dokter geweest , gelukkig is het allemaal loos vel waar niks in zit, gewoon een los hangend velletje, wat er dus uitziet als een vetrolletje..top! 🙁
Kan er dan niks aan gedaan worden? Er bestaat een ingreep voor: een buikwandcorrectie, dan snijden ze het overtollige vel weg en trekken de buik weer strak, kosten €2800,- en het word niet vergoed. Daarnaast ben ik nog zo jong (ik wist dat dat antwoord ging komen) dus zou ik geduld moeten hebben. Het enige argument wat bij mij doorslaggevend was, zijn de gevaren bij een zwangerschap, omdat de huid dan weer uitrekt.
Met andere woorden, krachtraining doen tot in den treure, dat is de enige natuurlijke oplossing om je huid terug te laten trekken. Daarnaast scrub ik 3 keer in de week grondig om dode huidcellen te verwijderen. ik hoop dat het werkt!

De reden van dit artikel is niet om alleen maar negatief te zijn over iets wat heel leuk is uiteindelijk, maar omdat ik wil aangeven dat er ook een andere kant aan zit.
Elke week hoor je: Jeetje wat zie jij er goed uit! ,wat ben je dun geworden!! of nog erger: je past toch wel op he? geen anorexia krijgen!
En dan sta je ’s avonds voor de spiegel, zonder kleding die je vel mooi in model brengt en dan denk je: waar hebben ze het over?! Je kunt het vergelijken met een ballon die je te groot hebt opgeblazen en vervolgens leeg laat lopen, dan zie je dat ook.

Nu is dit natuurlijk helemaaal niet iets waarom je niet zou willen afvallen, want zodra ik kleding aan heb zie je niks van dit alles en heeft het afvallen zeker zijn vruchten af geworpen! Ondanks dit alles ben ik zeker heel erg blij met het resultaat.
Ergens motiveert het ook weer om zeker door te gaan en voor de vakantie weer te knallen! uiteindelijk word het zoals ik zou willen, maar het vergt nou eenmaal heel veel tijd. bij de een wat langer als bij de ander.

 

Geef een reactie